A Lengyelországi Magyar Egyesület szenior tagjainak összejövetelei Varsóban

A varsói szeniorok újra rendszeresen találkoznak

/ Marjai Éva /
marjai.eva képe

2022-ben a pandémia után végre lehetőség nyílt arra, hogy a Varsóban élő szeniorok újra találkozhassanak. Pasternak Éva és Kiss László évek óta ápolja a kapcsolatot az idősebbekkel, küld a körleveleket a rendezvényekről, a magyar nyelvű misék időpontjáról. A Liszt Intézet egyik szobájában tartjuk a havonta megrendezésre kerülő programokat, ahol beszélgetünk, teázunk, filmet nézünk, könyveket csereberélünk. 

A magyar nyelvű miséket a Varsó központjától kissé távolabb eső Gyermek Jézus templomban celebrálja Pawel Sobstyl atya, akinek magyar tudása és a hívei iránti elkötelezettsége példamutató. A város másik magyar vonatkozású templomába, a Szent István királyról elnevezett plébániára is szívesen járnak a főként katolikus vallású szépkorúak. Rendszeresen visznek virágot, október 23-án koszorút Korompay Emánuel jelképes nyughelyéhez. Az első lengyel-magyar szótár szerkesztőjének emlékét szeretettel őrzik a helyiek. 

Szeniorok VarsóbanPawel Sobstyl atyaMise a Szent István templombanKorompay Emánuel emléktáblája VarsóbanA Korompay-emléktáblánál Varsóban