Koszorúzás Flüeli-Ranftban

/ Bóra Eszter /
bora.eszter képe

Koszorúzás tartottak november 20-án, Flüeli-Ranftban, a magyar emlékkeresztnél. A keresztet az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc magyar hőseinek tiszteletére a Jungwacht (svájci katolikus ifjúsági szervezet) 1956 novemberben állította a Melchaa folyó partján. Az emlékkereszt felállításának 60. évfordulóján koszorút helyezett el a Svájci Keresztény Munkavállalók Szövetsége, a Zürichi Magyar Egyesület és a zürichi magyar cserkészcsapatok küldöttsége. A megemlékezőkkel gyertyát gyújtottunk, majd elénekeltük a Himnuszt.

Flüeli-Ranftnak másik magyar vonatkozása, hogy itt született és remetéskedett Flüeli Szent Miklós (avagy Bruder Klaus, ahogy Svájc-szerte hívják), Svájc egyik védőszentje, a róla elnevezett templom ad helyt a zürichi magyar misszió szentmiséinek.

Köszönet a képekért Szántó Andrásnak!

Koszorúzás az emlékkeresztnélA 60 éve felállított keresztGyertyagyújtásAz emlékkereszt felkoszorúzvaFlüeli-Ranft a hegyek közöttBruder Klaus szülőháza Flüeli-RanftbanA ház, ahol remeteségéig Bruder Klaus élt (Flüeli-Ranft)Bruder Klaus remetehelyén épült kápolna, a magyar emlékkereszt közelébenBruder Klaus tanácsot ad, korabeli krónikaA zürichi Bruder Klaus templom, a magyar katolikus misszió temploma