1956-os megemlékezés Észak-New Jersyben

/ Tózsa Mikolt Emese /
tozsa.mikolt.emese képe

2016 október végén az 1956-os forradalomra való megemlékezés Észak-New Jersey három helyszínen is megtörtént.

Október 22-én, délelőtt Cliftonban a polgármester és főtisztelendő Vas László, a Szent István Egyházközség plébánosa felhúzták a magyar zászlót.

Október 22-én, este Garfieldon, az Amerikai Magyar Polgári Ligában megtartott ünnepélyen minden helyi magyar szervezet képviselte magát. A rendezvényen felléptek a garfieldi cserkészek, a Kőrösi Csoma Sándor Magyar Iskola, az Amerikai Magyar Polgári Liga gyermek tánccsoportja, a Lant és Toll hagyományőrző csoport, valamint Székely Veronika és Székely Áron népzenészek. Az ünnepély díszvendége Ferenc Zoltán, '56-os forradalmár volt, aki visszaemlékezéseiből korábban könyvet adott ki. Az esemény egy közös vacsora elfogyasztásával zárult. A műsor sikeres volt, méltósággal emlékeztünk meg '56 hőseiről.

Október 23-án, reggel Pasaicon, a szabadságharcos emlékműnél koszorúzást tartottunk, ahol a Lant és Toll hagyományőrző csoport énekelt.

Ezen az októberi hétvégén New Jersey magyar közössége tisztelettel és hálával emlékezett meg az 1956-os forradalom hőseiről.

 

A cliftoni polgármester és főtisztelendő Vas László, a Szent István Egyházközség plébánosa felhúzzák a magyar zászlótOktóber 22-én, szombaton Clifton városában a polgármester és főtisztelendő Vas László atya, a Szent István Egyházközség plébánosa felhúzzák a magyar zászlót.Főtisztelendő Vas László, a pasaici Szent István Egyházközség plébánosa megnyitja az ünnepélytA rendezvényt a KCSP ösztöndíjas konferáltaA Kőrösi Csoma Sándor Magyar Iskola előadását Kelemen Bíbor tanította be.Felcsiki táncokat táncol az Amerikai Magyar Polgári Liga gyerektánccsoportja.Főtisztelendő Vas László, a pasaici Szent István Egyházközség plébánosa megnyitja az ünnepélytCseh Tamás Corvinköziek című dal és Ady Endre Ima háború után című versének megzenésített előadásaZoltán Ferenc, 56-os forradalmár visszaemlékezéseA 38. számú Rozgonyi Cicelle és 6. számú Gábor Áron cserkészcsapatok előadásaFelsővályi Olga, Marshall László és Felsővályi Klára, a csapatparancsnokok és a csapatparancsnok helyettes Simon Zoltán, volt nemzetőr verseit szavaljákSzékely Veronika és Székely Áron egyéni feldolgozása alapján előadott műsorszámSzabadságharcos emlékmű előtti csoportkép a koszorúzás után október 23-án.A Lant és Toll hagyományörző csoport énekel Passaic-on a magyar szabadságharcos emlékműnél