Manitobai Kanadai Magyar Kulturális Egyesület

Maczó Kincső Zsófia (2019)
Maczó Kincső Zsófia (2019)
Bakonyi Anna (2023)
Bakonyi Anna (2023)

Winnipeg Észak- Amerika közepén található, sok lakossal rendelkező, nagy kiterjedésű Kanadai város. Itt található fogadószervezetem a Manitobai Kanadai Magyar Kulturális Egyesület, mely 1982 óta működteti a winnipegi Szent István Magyar Házat.

A város lakosságával ellentétben, a magyar közösség alacsony létszámú. Tagjai főként az idősebb korosztályból tevődnek össze, de természetesen gyermekzsivaj is van bőségesen. A szervezet célja a magyar hagyományok továbbörökítése. Így nagy hangsúlyt fektetnek a hazai ünnepek, megemlékezések és az évkör hagyományainak, egyéb jelentős eseményeknek megünneplésére. A közösség legnagyobb eseménye a Folklorama Fesztivál, melynek közel 50 éve résztvevői. 

Az érdeklődőket minden héten színes programok várják a winnipegi Szent István Magyar Házban. Két helyszínen is zajlik magyar néptáncoktatás, minden korosztály számára. Szombat reggelente a gyermekeké a főszerep, hiszen ilyenkor közösen játszva tanulunk magyarul, énekelünk, kézműveskedünk. Az érdeklődők minden hétvégén kezdő és haladó csoportban sajátíthatják el a magyar nyelv rejtelmeit. Mindemellett havonta megrendezésre kerülő izgalmas programok is várják a családokat. Ilyen például a nemrég megszervezett Paint Night vagy Movie Night események.