Magyar Ház

Pap Johanna (2016)
Pap Johanna  (2016)
Gáspár Roland (2017, 2019)
Gáspár Roland (2017, 2019)

Victoriai Magyar Ház – Victoriai Magyar Társaskör

A Magyar Ház a Victoriai Magyar Társaskör (Hungarian Society of Victoria) gondozásában áll. A szervezet több mint félévszázados működést tudhat maga mögött, ugyanis 1966-ban alakult. A kezdeti nehézségek ellenére a társaskör alapítása óta folyamatosan működik, sőt 2005 óta saját Magyar Házzal rendelkezik, ami a szervezet tulajdona. A társaskör élén hat fős önkéntes vezetőség áll. Ők szervezik a közösség életével kapcsolatos ügyeket és vállalják a szervezet működtetését. Teszik ezt a tagság aktív részvétele mellett.

A Magyar Ház különböző rendezvényeknek ad otthont. Ide tartoznak az állami és egyházi ünnepek alkalmával rendezett összejövetelek. A társaskör emellett szervez hagyományos bálokat és megemlékezéseket, filmklubot és irodalmi délutánokat egyaránt. A ház minden héten magyar nyelvoktatással, kézműves foglalkozással és gyermek néptánc oktatással várja a gyermekeket. Továbbá néptáncpróbák és egyéb foglalkozások helyszínül is szolgál.

A társaskör a magyar kultúra és identitás megőrzése és a diaszpórában élő magyarság összetartása érdekében végzi munkáját.