Első Magyar Református Egyház, Cleveland, OH

Máté Zsolt (2022)
Máté Zsolt (2022)
Erdélyi Bernadett Erzsébet (2023)
Erdélyi Bernadett Erzsébet (2023)

Az Első Magyar Református Egyház egy bibliai alapú egyházi szolgálat, amely a Szentírás prédikációját és tanítását hangsúlyozza. A cél keresztény közösséggé válni, amely mindenkit arra inspirál, hogy lelki növekedés, szeretet, béke, odaadás és tanulás révén közelebb kerüljön Istenhez.  Hitük konzervatív, Biblia-alapú és Krisztus-központú. Különféle szolgálataik vannak a gyermekek és felnőttek szolgálatára.   
Második céljuk a keresztény közösség előmozdítása. Ez alapvetően azt jelenti, hogy ápolják híveik Isten és családja iránti kötődését.
 

A Walton Hills-i Alexander Road-on az új kápolna és gyülekezeti terem építése 1991-ben történt. Az újra egyesült Első Magyar Református Egyház  jelenleg 564 tagot számlál.  A kápolna 125 fő befogadására alkalmas. Karácsonykor és húsvétkor a Bethlen-teremben istentiszteleteket tartottak a nagyobb tömegek befogadására.

 A maradék termek vasárnapi iskolai szobákká alakultak át.  10 éves lett ebben az évben a Nebuló Magyar Nyelviskola, amelyről bővebben az alábbi interjúban lehet tájékozódni: https://youtu.be/RArBGJAdkY8?si=eyofHujol-nm7hjn. A templomban már előbb elkezdték a tanítást, mint ahogy a Nebuló elindult volna. Hivatalosan 2014-ben jegyeztették be. Az iskola akkor kezdődik és úgy fejeződik be ahogy az állami tanítási rendben. Az iskola minden hétvégén vasárnap 11-től délig tart. Különböző osztályok vannak. Az osztályok nem kor alapján vannak beosztva, hanem a tudás számít. Óvodás kortól középiskolásig várnak bárkit nagyon nagy szeretettel. A Facebook oldalukon fel lehet venni velük a kapcsolatot. A cél az, hogy ahogy elvégzik a gimnáziumot a diplomára rákerüljön az a matrica, ami bizonyítja, hogy a magyar nyelvvizsgájuk megvan. Ezt a matricát Magyarországról adminisztrálják le az itteni gimnáziumokkal együtt. Ohio állam által elismert bizonyítvány. Minden évben vállalnak szerepléseket nem csupán a templom falain belül és csak a templom tagoknak, hanem volt már nemzeti ünnep aminek a megszervezését vállalták és bárki megnézhette.