Duna Magyar Művészeti és Folklór Egyesület

Császár Ilma Dóra (2020)
Császár Ilma Dóra (2020)
Üregi Dávid (2024)
Üregi Dávid (2024)

A Duna Magyar Művészeti és Folklór Egyesület 2019 májusában szerezte meg jogi személyiségét azzal a céllal, hogy a Chilei-Magyar Duna Táncegyüttes hivatalosan egyesületként működjön, ezáltal bővítse annak lehetőségeit.

Az egyesületen belül jelenleg 2 csoport működik, a Duna Táncegyüttes, valamint a Dúdoló Énekegyüttes.

Elnöke: Tar Krisztina; igazgatóság tagjai: Törey Zsófia, és Natalia Contreras.

 

A Chilei-Magyar Duna Táncegyüttes 2016 augusztusában alakult meg Santiago de Chilében azzal a céllal, hogy összegyűjtse a Chilében élő magyarokat, magyar leszármazottakat, valamint azon chileieket, akik érdeklődnek a magyar kultúra iránt, valamint megőrizze és továbbadja a magyar népi hagyományokat, értékeket, a magyar néptánc és népzene iránti szeretetet.

Az együttes főként a magyar közösség rendezvényein, valamint az Olasz Parókia által szervezett rendezvényeken lép fel, valamint elsőként képviselte Chilét a XIV. Dél-Amerikai Magyar Néptánctalálkozón 2018-ban, majd az azt követő évben az Uruguayban megrendezett magyar népzenei és néptánc táborban.

A csoport művészeti vezetője és koreográfusa: Tar Krisztina.

 

A Dúdoló Ének Együttes célja, hogy megismertesse a magyar népdal kincseit a helyi magyar közösséggel, valamint együtt tudjon működni a táncegyüttes tagjaival a közös produkciók létrehozásában. A csoport 2020 januárjában alakult. Művészeti vezetője Natalia Contreras, énekes, a Liszt Ferenc Zeneakadémia volt hallgatója.