Argentínai Magyar Intézmények Szövetsége, Córdobai Magyar Kör/Centro Hungaro de Córdoba

Mózesné Püski Zsuzsanna (2016)
Mózesné Püski Zsuzsanna (2016)
Márián Éva Dorina (2017)
Márián Éva Dorina (2017)
Paár Eszter Szilvia (2017)
Paár Eszter Szilvia (2017)

A córdobai magyar közösség története az 1960-as évekig nyúlik vissza, amikor a különböző helyekről érkezett magyar családok - egyikük otthonában - rendszeres összejöveteleket tartottak. 1971-ben végül megalakult a - Centro Húngaro de Córdoba - Magyar Kör.‖ Az alapszabályban elhatározták, hogy céljuk egy olyan baráti kör létrehozása, amely elősegíti a magyar történelem és kultúra fennmaradását és támogatja a társadalmi kapcsolatokat.

A Magyar Körben a tagok megünnepelték a magyar és az argentin nemzeti ünnepeket, a fiatalok számára bevezették a szombati magyar nyelv és néptánc oktatást, tekepályát állítottak, a hölgyek pedig bemutathatták a magyar konyha remekeit. A távoli Buenos Airesből többször idelátogattak a magyar kolónia lelkipásztorai is. A klub tagjai részt vettek a nemzetiségeknek szervezett felvonulásokon, amelyeken a fiatalság, a tagok által készített népviseletben, büszkén vonult fel.

1998-ben a város terjeszkedése következtében új székhelyet kellett keresni, majd az új helyszínen számos tag önzetlen támogatásával a Kör tevékenysége 1999 végén újra beindulhatott. Az új székházban egy nagyterem, több kisebb helyiség, valamint úszómedence található. Itt látták már többször is vendégül Magyarország nagykövetét, illetve itt fogadják a magyar cserediákokat is. A Kör jelenlegi elnöke: Filipánics Mihály.

.