Újévi Operettgála Nürnbergben

/ Lakatos Andrea /
lakatos.andrea képe
2020. január 11-én a Nürnbergi Magyar Kultúregyesület szervezésének köszönhetően, a helyi magyar közösség együtt köszönthette az újévet. A második alkalommal rendezett Újévi Operettgála ez alkalommal is felülmúlta az elvárásokat. Az egész estés mulatság több mint 140 vendégnek adott lehetőséget a szórakozásra.
Együtt, egymásért!Vigh Ibolya és Maneszes Márton előadásaBuliA férfikórus

Az este folyamán négy felvonásban csendültek fel a magyar operett-irodalom legnépszerűbb dallamai, nótái. Kálmán Imre, Lehár Ferenc és más zeneszerzők fülbemászó és jól ismert slágereit élőben hallhatta a közönség a Kolozsvári Magyar Opera művészei, Vigh Ibolya és Maneszes Márton csodálatos előadásában .  A hajnalig tartó talpalávalóról a Katalin-bálhoz hasonlóan ez alkalommal is Máthé Isti, Czala Gyuszi és Deák Albert gondoskodott, akik közül Deák Albert virtuóz hegedűjátékával kápráztatta el a nürnbergi magyar közönséget.  A jó hangulat töretlen volt. A vendégek közösen énekelték az ismert dallamokat, a táncparkett pedig egy percre sem maradt üresen és természetesen az értékes tombolanyeremények kisorsolása sem hiányzott az estéről. A tombolajegyek bevétele pedig jótékonysági célokat szolgál, a 2020-ra tervezett nürnbergi kulturális-, gyermek- és felnőtt programok megvalósításában nyújt segítséget. A lelkemnek igazán kedves volt ez a gála, hiszen erre az alkalomra a szüleim is ellátogattak hozzám, akiket éppoly kedvesen fogadott ez a közösség, ahogyan engem szeptemberben.  

Abban pedig biztosak lehetünk, hogy a nürnbergi magyar közösség 2020-ban sem unatkozhat, hiszen a Nürnbergi Magyar Kultúregyesület lelkes vezetői és önkéntesei ebben az évben is rengeteg kulturális, szórakoztató és értékes programmal várják az érdeklődőket. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a soron következő farsangi bálját 2020. február 22-én tartja az egyesület, amelyet 2020. február 15-én a gyerekek farsangi mulatsága előz meg. Több mint 200 gyerek és felnőtt öltözik ilyenkor jelmezbe, hogy együtt űzzék el a telet és igazán nagyot mulassanak együtt.

2020-ban is Együtt, egymásért vagyunk a Nürnbergi Magyar Kultúregyesülettel!