Tatár Gabriella színésznő melbourne-i látogatása

/ Kalocsai Alexandra Gréta /
kalocsai.alexandra.greta képe
Tatár Gabriella, az egri Pinceszínház vezetője tett látogatást Melbourne-be. Ezúttal egyedül érkezett, nem a társulat tagjaival, ennek ellenére ugyanolyan izgalmas perceket varázsolt az itt élők számára.
Tatár Gabriella előadásaTatár Gabriella előadásaTatár Gabriella (Eger Pinceszínház vezetője)Tatár Gabriella előadása

Tatár Gabriella színművésznő 2019.09.26-án látogatott el Melbourne-be. Gabriella az egri Pinceszínház vezetője. Az Egri Érsekkerti Nyári Játékok immár 9. éve színesítik a város kulturális kínálatát. Az Érsekkertben található színpadot és a közönségteret is felújították idén, így komfortosabban élheti át a színdarabokat a nézőközönség. Három színpaddal rendelkezik a Pinceszínház Egerben: nagyszínpad, kamaraszínpad és gyerekszínpad. A grandiózus élmény nyújtása mellett, nem mellékes megemlíteni a Pinceszínház jótékony törekvéseit. A Pinceszínház bevételét nemes célokra fordítják:  mint például gyerekek táboroztatására, fogyatékkal élő, hátrányos helyzetű gyerekek életének jobbá tételére. A „Nyári Játékok” július 19-től, augusztus 19-ig zajlanak az Érsekkertben. Ebben az időszakban több mint 80 előadást adnak elő, délelőttönként és délután egyaránt. A külön színpad révén a gyerekek is részesei lehetnek az élményeknek koruknak megfelelő módon. 

Gabriella látogatása során az életútját mesélte el nekünk, illetve azt, hogy mi motiválta őt a színészi pályára lépéséhez. Beszélt az életében átélt nehézségeiről és küzdelmeiről. Mindeközben az őt motiváló/vagy az akkori aktuális hangulatát tükröző verseket is előadta, érzelmekkel átitatva, amik végig kísérték az életét. A legelső sikerét hozó előadását is megosztotta az itt élőkkel. Az Egri Pinceszínház idei ausztráliai turnéjának állomásai Melbourne, Sydney, Canberra és Perth voltak. Jövő márciusában (ami ausztrál értelemben vett ősz) tervezik, hogy a színházi társulat néhány tagjával ismét fellépnek Ausztráliában.