Szüreti bál Saskatoonban

/ Varga Eszter /
varga.eszter.magdolna képe
A világjárvány okozta lezárások után végre újra találkozhattak a saskatooni magyar barátok a Szüreti bálon.
Pacsirta néptánccsoport előadása. Együtt a Szüreti Bálon.A képen az egyesület vezetősége látható.Az előadás szereplői.

A Saskatooni Magyar Egyesület programjai közül az egyik legjelentősebb a Szüreti bál. Több éves kihagyás után újra megrendezésre került, így rég nem látott barátok találkozhattak, illetve új kapcsolatok bontakozhattak ki.

A bál összekapcsolódott a helyi magyar október 23-i megemlékezéssel. A szervezők, valamint a helyi közösség tehetséges tagjai versmondással, néptánccal, forradalmi felvonulással és zenéléssel gazdagították az eseményt. A megható műsort korabeli plakátokból készült installáció, illetve amerikai, kanadai, magyarországi történelmi fényképvetítés is kapcsolódott. Az egyesület nevében Elizabeth Fabian Hooper mondott köszöntőt az egybegyűlteknek, majd köszöntötte a Calgaryból érkezett tiszteletbeli konzult és férjét, Candace Barta-Bonkot és Steve Bonkot. Ezt követően gazdagon tálalt, többfogásos vacsorát fogyaszthattak el a résztvevők.

A vacsorát követte a tánc, amit a néptáncosok üveges tánccal kezdtek. Némi betanítás után pedig mindenki csatlakozott a közös tánchoz. Majd jól ismert magyar slágerek is megszólaltak a ’60-as évektől napjainkig tartó időszakból. Együtt táncoltak gyerekek, fiatalok és idősek egyaránt. Fergeteges hangulat uralkodott a tánctéren. Természetes nem maradhatott el a tombola. A játékban résztvevők közül egy értékes ajándékcsomagot soroltak ki az EMCO Finer Foods felajánlásával.

Mindenki nagyon jól érezte magát, az esemény újra indította és felidézte az egyesület rendezvényeinek régi emlékeit. Az este egy felejthetetlen élmény marad mindenkinek.