A perthi Öreg Cserkész Találkozó

/ Trázsi Emese /
trazsi.emese képe
Június utolsó hétvégéjén volt szerencsém részt venni a régi helyi cserkészcsapat évente megtartott találkozóján, amit mindig László napon tartanak, ezzel is tisztelegve régi cserkészvezetőjük, Csaba László előtt.
Régi fotókról köszön vissza az Ibolya őrsAz Ibolya őrs felsorakozottA Fecske őrs és családtagjaikZászlófelvonás pillanatai

A helyszín a Perthtől nem messze lévő Leschenaultia tó, ami korábban helyet adott a cserkésztáboroknak. Erre az évente megtartott eseményre nemcsak az öreg cserkészeket, hanem és családtagjaikat is szívesen látják, így gyermekek is részt vettek a rendezvényen. Amikor mindenki megérkezett és felkerültek a cserkészsálak is, elkezdődött a zászlófelvonás. Először a volt cserkészlányok, azaz az Ibolya őrs sorakozott fel és énekszó mellett meneteltek.Természetesen a volt cserkészfiúk is követték őket, akik a Fecske őrsöt alkották. A magyar himnusz eléneklése után kötetlen program vette kezdet. A gyerekek kedvükre játszhattak, a barbecuenál pedig készült a reggeli és finomabbnál finomabb illatok kezdték ellepni a levegőt. Amíg az étel elkészült, volt időnk egy kis beszélgetésre, a régi emlékek felidézésére és néhány fénykép is előkerült. Nemsokkal később a társaság többsége egy kis sétára indult, megkerülve a tavat. A körmenet alatt is elhangzott egy-egy régi dal, amit még cserkész korukban tanultak. A portya után visszatérve nemsokkal később a magyar lobogó leengedésével zárult a találkozó. Itt is követték a hagyományokat, énekeltek és imádkoztak. Lassacskán mindenki hazaindult, már csak néhányan maradtunk. Az indulás előtti percekben Sarkadi Ilonának, Muci néninek- aki a legidősebb cserkész a társaságban - eszébe jutott egy kedves cserkész dal, amit el is énekelt nekünk. Meghitt pillanatok voltak, számomra ez méltó zárása volt a rendezvénynek.

 Sok mosolygó arcot láttam, megannyi kacajt hallottam. Egy kellemes hangulatú délelőttöt tölthettek együtt a „öreg cserkészpajtások” és családtagjaik. Remélem még hosszú évekig őrizni fogják ezt a hagyományt és minden évben sikerül megszervezni a találkozót.