Melbourne: Apák napi ünnepség a Bocskai Iskolában

Apa a legnagyobb hős...

/ Mészáros Béla /
meszaros.bela képe
Magyar gyerekzsivajtól ésénektől volt hangos az Edinburgh Gardens Playground, a Melbourne-i Bocskai Magyar Központ melletti játszótér. Apák napját ünnepeltek ugyanis itt a magyar iskolába járó gyerekek és szüleik.
Édesapák köszöntéseAz édesapák ajándékaiIndul a sütésA focicsapat

„Apa a legnagyobb hős a világon
Anya is egy hős, gyereke van, három
Szeretem jobban, mint a csokikat Őket
Örülök, hogy kaptam ilyen szülőket.”

Mindig kitalálunk valami ügyességi programot, de ebben az évben egy kicsit lazábbra, kötetlenebbre terveztük ezt a napot. Sokan vannak újak köztünk, és a kötetlen program több lehetőséget ad az ismerkedésre, a beszélgetésre. Most inkább erre van szüksége a közösségnek – mondta Makkai Márta, az iskola vezetője.

Az édesapákat a fent idézett dallal köszöntötték a gyerekek. Aztán átadták az ajándékpólót, amit előtte nagy gonddal terveztek közösen a gyerekek és a tanárok. Nagy öröm volt számomra, hogy apaként én is örülhettem gyermekem ajándékának. A köszöntés után a BBQ körül tolongtak az éhes gyerekek és szülők, aztán hamarosan egy kis focira is többen beneveztek. Természetesen mindkét csapat jól  játszott, de a jobbik nyert.

Az apákat Ausztráliában szeptember első hétvégéjén ünneplik, és ennek itt nagy hagyománya van. A közösségekben ilyenkor különböző aktív, mozgásos programokat szerveznek, és természetesen nagy szerepet játszik az elmaradhatatlan BBQ. Ausztrália szerte nagy gondossággal óvják a parkokba telepített BBQ sütőket. Itt is egy nagyon szuper elektromos tűzhelyen sütöttek az apukák kolbászt, és egykettőre el is készült a nagyon finom hotdog. Az anyukák süteményeket hoztak, az iskola kasszájába pedig gyűlt egy kis bevétel az előre megvásárolt sörök és üdítők eladásából.