Itt a farsang, áll a bál...

/ Fodor Kinga /
fodor.kinga képe
Vidám farsangi mulatsággal búcsúztatták a telet február 25-én a Kitcheneri és Guelphi Magyar Iskolák tanárai és tanulói. Bár a cél természetesen az önfeledt ünneplés és a közösségteremtés volt, a tanárok nem titkolt szándéka volt, hogy a Kanadában felnövekvő magyar származású gyermekeket is megismertessék a farsang hagyományával.
Kreatív jelmezekben nem volt hiány a színpadonAz éj királynője is tiszteletét tette a farsangi mulatságonMexikóból is érkeztek vendégeinkMintegy hatvan jelmezes gyermek vett részt a rendezvényen

Szombat délelőtt szorgos kezek munkájától volt hangos a Cambridge-i Kossuth Ház: a két magyar iskola tanárai és önkéntesei dagasztották a fánknak és lángosnak való tésztát, csomagolták a tombolaajándékokat és öltözették farsangi díszbe a Kossuth Ház nagytermét. Délután három órára az első vendégek is megérkeztek a nagyterem pedig csakhamar nyüzsgő karneváli forgataggá változott. A gyermekek szebbnél szebb jelmezekben érkeztek, amelyeket később, jelmezverseny keretében, a színpadon is bemutathattak. A zsűrinek igazán nehéz dolga volt, hiszen az éj királynőjétől elkezdve, a lovagokon és hercegnőkön át, a kommandósokig, mintegy hatvan jelmezes gyermek vonult fel a színpadon. A legtöbb szavazatot begyűjtő gyermekek a zsűri egy-egy tortával jutalmazta meg.

A jelmezverseny után közös táncház vette kezdetét, amelyhez a szülők és nagyszülők is csatlakozhattak. Öröm volt látni, hogy a totyogósoktól a szépkorúakig minden korosztály képviseltette magát a táncparketten. A tánc után a hamisítatlan farsangi ízek kipróbálására is volt lehetőség: fánk, lángos és paprikás krumpli várta mindazokat, akik megéheztek a nagy táncolásban. Evés után pedig a tombolatárgyak kisorsolására következett: Az ajándékcsomagok és játékcsomagok mellett kézzel készült, hagyományos kemencében sült kenyerek, valamint magyar fűszerek és tészták kerültek kisorsolásra.  

A szervezők nevében szeretném ezúton is megköszönni minden kedves vendégünknek, hogy részvételükkel támogatták a magyar iskolák működését és önkénteseinknek, hogy hozzájárultak a rendezvény sikeres lebonyolításához! Reméljük, hogy sikerült egy önfeledten boldog, vidám farsangi hangulatú délutánnal megörvendeztetnünk a magyarság apraja-nagyját!