Farsangolás Halmstadban

avagy hogyan űzzük el a telet onnan, ahol áprilisig esik a hó

/ Smid Zsófia /
smid.zsofia képe
Január 6. (vízkereszt) óta azon dolgozunk Kelet- és Dél-Svédország szerte, hogy a telet elbúcsúztassuk. A skandináv időjárás meg is indokolja ezt a hosszú folyamatot, hiszen itt tavasszal sem ritka a havazás. Na de mit tettünk annak érdekében, hogy előcsalogassuk a jó időt? Megmutatom.
csoportképkacsa-liba játékKatona bácsi mondja c. játékkörjáték

A halmstadi magyar gyerekekkel felkerekedtünk, hogy elűzzük a telet 2024. február közepén, ennek eredményeképp mindnyájan magunkra öltöttünk egy karaktert, felvettük a különböző jelmezeinket, hogy jókedvvel együtt töltsük a délutánt. 

A jelmezbemutató során megtapsoltuk az összes jelmezt, akadtak kreatív megoldások, szuperhősök, droidok, tündérek, hercegnők. A maskarások ajándék édességben részesültek. 

Utána közös játékokkal fokoztuk a hangulatot, szerepelt a játékok közt a közkedvelt székfoglaló, fogójátékok és egyebek, melyekben a koncentráció mellett a mozgáskoordináció is szerepet játszik. A játék után kimelegedve fogyasztottuk a klub csapata által előkészített gyümölcsöket, édességeket, házi süteményeket és hallgattuk a Halász Judit-féle örök klasszikusokat. A szülők, felnőtt egyesületi tagok a háttérben beszélgettek, kellemesen eltöltötték az időt. 

A buli egy jó hangulatú gyerekmulatságba csapott át, ahol népzenétől a retro zenéig ívelt át a kívánságműsor, melyet hangszórómmal és a You Tube segítségével vaslósítottam meg. Jót roptunk!

Összefoglalva egy kellemes, és jó hangulatú magyar délutánt töltöttünk együtt a klub tagjaival. 

Mostmár jöhet a tavasz!