25 éves a Rontó Bontó

/ Vámosi István Erik /
vamosi.istvan.erik képe
Nagy sikerrel zárult a kaliforniai táncos találkozó
TáncházTáncházJelenlegi és korábbi táncosok, oktatókAz iskola növendékei

2023. április 15-én ünnepelte a Reményik Sándor Keresztyén Magyar Iskola tánccsoportjának, a Rontó Bontó Gyermek és Ifjúsági Néptánccsoport megalakulásának 25. évfordulóját. Az eseményre minden diák, tanár és a lelkes szülői közösség is készült, hogy minél szebb előadást láthasson az összegyűlt vendégsereg. Jöttek is szép számmal, a terem megtelt egykori és jelenlegi táncosokkal, szülőkkel és ismerősökkel.

A finom vacsora után a Kárpátok Táncegyüttes és a nagy csoport közös mezőségi tánca nyitotta meg a bemutatót, melyet Vámosi-Kovács Ágnes KCSP ösztöndíjas konferálása, Jakabffy Zsolt tiszteletes úr, az Iskola igazgatója és Vodnák Nándor köszöntője, valamint a volt diákok megemlékezése követett. Taylor Olivér beszédének köszönthetően a jelenlegi tagok is elmondhatták, mit jelent számukra és mit is adott nekik eddig az Iskolánk, valamint az iskolai közösség.

Ezután oklevelet kapott az itt végzett munkájáért Chatlós Lucy (Lucy néni) és Tóth Tibor (Tibi bácsi), akik korábban sok évig tanították a növendékeket. Rajtuk kívül pedig a korábbi lelkész, Nagy Bálint tiszteletes úr is elismerésben részesült, ahogyan a csoport alapítója, Nándi bácsi is. Meglepetés volt, hogy videóüzenetben Nagy Vivien és Kovács Dénes, korábbi KCSP ösztöndíjasok is elküldték jókívánságaikat, valamint Kovács Zsófi, volt diák és oktató is köszöntötte a vendégeket, a volt és jelenlegi táncosokat is.

Ezek után ismét tánc következett, mégpedig a Kárpátok szilágysági koreográfiája. Nagy sikert arattak a legfiatalabb táncosok is, akik dunántúli eszközös ugrós táncot adtak elő. A nagyobbak sárközi bemutatója is nagy tapsot kapott, ami nem is csoda, hiszen nagyon szépen mutatták be az ugrósból és csárdásból készült összeállításukat. Ezek után egy film következett a csoport eddigi életéről, nagyon érdekes képek kerültek elő az elmúlt 25 évből.

Az egész műsort a Kárpátok Táncegyüttes tyukodi koreográfiája zárta, a második ráadásba már az összes fellépő diák is beszállt. Nagy büszkeség, hogy 4 jelenlegi diák is tagja ennek a nagy múlttal rendelkező csoportnak. Az estét táncház zárta, melyet egy rövid időre a születésnapi torta szakított meg.

Adjon Isten erőt és kitartást, hogy ilyen szépen ünnepelhessük az 50. évfordulót is!