CserkÉSZ vetélkedő, avatás és gulyásebéd Hamiltonban

/ Lehoczki Sára /
lehoczki.sara képe
A hamiltoni cserkészek minden évben gulyásebédre hívják a magyar közösséget, hogy a befolyt támogatásokból és adományokból fedezni tudják a nyári táborozás egy részét. Idén több meglepetéssel is készültek a vendégek szórakoztatására… Az egyik újdonság az volt, hogy az ebéd alatt vetélkedő műsort varázsoltak a Szent István plébánia nagytermében.
SzakácsnőkSzakácsok10 cserkésztörvényCserkÉSZ vetélkedő

„Egy perc, egy perc!” - kiáltotta a producer, és jegyzetei között babrálva tájékoztatta a közönséget, hogy hamarosan világszerte élőben közvetítik a CserkÉSZ vetélkedő legújabb adását. Megjelent a két műsorvezető, Trebek Ede (civilben Lőricz Ede) és Fehér Vanna (akit én alakítottam), a sminkesek pedig gyorsan púderfelhőbe borítottak minket, hogy amikor a műsor elkezdődik, minden a helyén legyen. Megjelent a „TAPS” tábla, az operatőr élesítette a kartonkamerát, feltűnt a csapó és kezdődhetett a műsor. A vendégek csapata versenyzett a cserkészek ellen. Négy kategóriában voltak kérdések; magyar történelem, földrajz, cserkésztudás és egyéb (sport, művészet, híres ember). Kategóriánként különböző pontszámú kérdésekre lehetett válaszolni, végül az a csapat nyert, aki a legtöbb pontot gyűjtötte össze. További meglepetésként egyes kérdések alatt olyan érdekes nyeremények bújtak meg, mint egy doboz vízálló gyufa, egy tekercs vécépapír, vagy egy tökéletes szalonnasütőbot. A műsor végén elhangzott a végső kérdés, melyre mindkét csapat adott tippet; „hány krumpliból készült a mai gulyásebéd?” Végül a vendégek kerültek ki győztesen, akik 300 krumplit tippeltek (a válasz pedig 283 volt), de jövőre esélyt kapnak a cserkészek az egyenlítésre.

A műsorral nem ért véget a délután, következett a már hagyományosnak számító tábortűz, ahol az őrsök jobbnál-jobb tábortűzi számokat adtak elő, és a cserkészek együtt énekelték a magyar népdalokat a vendégekkel. Az avatás és a fogadalomtétel megható volt, a kicsik kék nyakkendőben, a nagyok zöldben feszíthettek büszkén, miután elmondták ígéretüket, fogadalmukat. Elhangzott a tíz cserkésztörvény is, ami az egyik legfontosabb útmutató a cserkészek számára az életben. Végül közös csoportképre álltak össze a cserkészek.

Megérte a sok szervezés és készülődés, mert a gulyás finom, a műsor szórakoztató, az avatás pedig megható volt. Mindenki jól érezte magát. Köszönet illeti a szakácsokat és segítőket, akik már szombat este óta pucolták a krumplikat és mindenkit, aki nélkül nem jöhetett volna létre ez a feledhetetlen vasárnap délután.