Zürich - a ROLE zenekar adventi ráhangoló koncertje

Esemény dátuma: 
2017-12-10 13:30 - 16:30
Esemény helyszíne: 
8057 Zürich, Milchbuckstrasse 73
Esemény leírása: 

Adventi ráhangoló Bálint Zsigmond fotóművész (80 éves) ünnepi kiállítása, a csíkszeredai Role folk-rock együttes karácsonyi koncertje az „Angyalok a Mezőségben” szeretetakció keretében. „Bálint Zsigmond életműve olyan sorozatokból áll, amelyek rendszeres bemutatót igényelnének, hisz népi hagyományaink, eltűnő szokásaink és falvainak sok esetben már csak ezeken a képeken láthatók. A fotográfus erdélyi tájakon örökítette meg a falusi ember mindennapjainak tartozékait: betakarítást, kenyérsütést, juhnyájat, fejést, malmot, kaszálót, szántót, pihenőt, családi hétköznapot, munkában megkeményedett ráncos kezet, lakásbelsőt, udvart, munkaeszközöket. Sajátosságuk, hogy az emberek, akiket a művész lencsevégre kapott, nem pózolnak, nincsenek kiöltözve, hanem a legtermészetesebben, hétköznapi viseletükben állnak, ülnek, beszélgetnek, mosolyognak, vagy gondolkodnak valamin. Bálint Zsigmond következetesen és kitartóan fényképezi és örökíti meg nekünk mindazt, aminek fennmaradásáért küzdenünk kell, mert nélküle sokkal szegényebbek lennénk.” A kiállítást a fotóművész nyitja meg 13:30-kor.

A Role zenekar egy 1987-ben alapított csíkszeredai magyar együttes, amely a magyar irodalom, valamint a székely és csángó népi költészet remekeire építkezik, magába foglalva az ősi erdélyi tradíciókat, hagyományos dallamokat és a progresszív rockzene elemeit. Az évek folyamán 14 koncept műsor készült a kodályi elvekre épülő gyerekkoncerttől az Ady Endre és József Attila versek dalba öntéséig. A koncert 14:30-kor kezdődik.

Karácsonyi angyaljárás. Idén már hetedszer indul több tucat angyal a Mezőségre és apró székely falvakba, hogy minél több gyermekotthon, magányos, idős ember és rászoruló család karácsonyát tegye szebbé egy-egy csomaggal és azzal, hogy az ünnep előtt magyarul kíván boldog karácsonyt. Bár tudjuk, hogy az év vége mindenkinek feladatokkal és olykor kapkodással teli időszak, mégis ez utóbbi akcióban kérnénk a segítségetek. Akár adományozás, akár a hír továbbítása terén. Tárgyi adományokat és pénzadományt is tudunk fogadni, de az is nagy segítség, ha a rendelkezésetekre álló oldalakon, hírlevelekben, esetleg rendezvényeiteken hírt adtok a gyűjtésről és részt vesztek benne. A mise és a kiállítás megnyitója között debreceni, kávé, sütemény marasztalja a kedves vendégeket.

Belépődíj nincs, a KÖSZÖNÖM tálba tett adományaikkal a szeretetakciót támogatják.