XI. Táncház a Folktone Bandával Guilfordban (Beharangozóval)

Esemény dátuma: 
2020-03-07 18:30 - 2020-03-08 00:00
Esemény helyszíne: 
Guildford, Merrow Village Hall
Esemény leírása: 

Újból elhúzza nótáinkat itt Guildfordban, a Magyar Iskola és Kulturális Egyesület táncházában a Folktone Band, Anglia első számú, minden ízében magyar népzene formációja, az Egyesült Királyság egyik professzionális népzenészekből álló zenekara. Ez annyit jelent, hogy március 7-én estétől a Merrow Village Hall és Clubban a muzsika, tánc és jókedv várható egészen a kései - vagy talán - korai órákig. Erről Rőmer Ádám, a zenekar alapító tagja, prímása és a banda többi tagja gondoskodik: Ferencz Tamás brácsájával és Kállai János csembalón, míg Marjovszky Endre bőgőn és ütőgardonnal kísér.

A Folktone band 2013-ban alakult 4 tagjával. Széles körű repertoárjuknak köszönhetően gyakran fellépnek különböző más zenekarokkal és táncegyüttessel. Számos kulturális eseményre meghívott vendégek az Egyesült Királyság több pontján élő magyar közösségek körében, illetve koncerteztek már Magyarországon és más európai országban is. Repertoárjukat Kárpát-medencei, nagy magyarországi falvakban gyűjtik, folyamatosan képezve magukat a tradicionális környezetben.

A guildfordi Magyar Iskola Kulturális Egyesülete már sok-sok kulturális program szervezésével színesítette az angliai magyarok mindennapjait. Ennek köszönhetik a 2017-es év Magyar Kultúra Napján második alkalommal odaítélt Magyar Kultúráért Nagy-Britanniában díjat.

A Folktone Band több alkalommal is fellépett náluk nagy sikerrel. Zenéltek itt egyszer közösen a Muzsikás Együttessel is, ekkor több, mint száz vendég ropta a táncot.

Családiasan jó hangulat és persze magyar finomságokat kínáló büfé is várja az idelátogatókat márciusban.

Ezúttal kedves - elsősorban - Surrey megyeiek, nem kell tehát Londonig utazni, itt lehet újból egy emlékezetes estét eltölteni!

Találkozzunk március 7-én, 18:30-kor gyülekezünk a Merrow Village Hall kapujánál.

A kapunyitás után egy kétórás tánctanítás veszi majd kezdetét 19:00 órától, ahol felcsíki táncokat oktat majd Hatházi Szende és Hatházi Vilmos.

21:00-től pedig indul a talpalávaló.

Várunk mindenkit sok szeretettel!

 

Az esemény közösségi oldala:
https://www.facebook.com/events/2734813079907620/

Riportajánló:
Rőmer Ádám érdekes zenei pályájáról itt olvashattok:
https://birminghambolmagyarul.blog.hu/