Színházi bemutató, Bécs, Collegium Hungaricum: Virágeső

Esemény dátuma: 
2017-10-05 19:00 - 21:00
Esemény helyszíne: 
Collegium Hungaricum, 1020 Bécs, Hollandstraße 4.
Esemény leírása: 

Csáky Pál egyfelvonásos színpadi játékát a révkomáromi Teátrum színházi polgári társulás mutatja be az Európa Club szervezésében.

A színpadi játék a felvidéki magyarokról szól, küzdelmeiket, mindennapi harcaikat mutatja be a hatvanas évektől kezdve egészen a rendszerváltásig, illetve a jelenkorig egy idősebb színészházaspár visszaemlékezésein keresztül. Egy olyan korszakra koncentrál, ahol a diktatúra az ember csontjáig hatol, és még a kultúra területén sem lehet szabad az ember. De nem csak a művészi önkifejezést kontrollálják – magyarnak lenni sem szabad. Istenhívőnek lenni pedig már végképp nem tanácsos… Vajon milyen helyzetbe kerülhet egy művész, aki nem képes elviselni a kommunista diktatúra ostobaságait, és aki egyúttal ki akar tartani magyarsága mellett? A helyzetet csak a legerősebbek élhetik túl. Hogy mi ad ehhez erőt? Kiderül a színműből.

A főszerepet Dráfi Mátyás, Jászai díjas színművész játssza. Feleségét a magyarországi művésznő, Kolti Helga jeleníti meg. További szereplők: Tarics Péter, Tóth László, Borsó Ákos.