Szent László emléknap, ünnepi szentmise, kiállításmegnyitó Bécsben

Esemény dátuma: 
2017-10-12 18:30 - 20:30
Esemény helyszíne: 
Bécs, Collegium Pázmáneum, Boltzmanngasse 14.
Esemény leírása: 

Magyarország Miniszterelnökségének Nemzetpolitikai Államtitkársága, az Ausztriai Magyarok Gazdasági Érdekközössége – Kaláka Club, valamint a Collegium Pázmáneum szeretettel meghívja Önt és kedves családját a Szent László-év keretében, magyar királyunk megkoronázásának 940. évfordulója alkalmából 2017. október 12-én a bécsi Collegium Pázmáneumban (Bécs, Boltzmanngasse 14., III. emelet)  bemutatott ünnepi szentmisére és kiállításmegnyitóra.

Program:

2017. október 12. (csütörtök), 18:30-kor szentmise a Collegium Pázmáneum kápolnájában. Főcelebráns: Dr. Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke.

A szentmisén elhangzik Dombó Dániel: Missa in honorem Sancti Ladislai regis című misekompozíciója (ősbemutató) és a legismertebb Szent László énekek.

Közreműködnek: A bécsi magyar Cantus Arcis Kórus, Szabó Zsófia – szoprán, Bernd Lambauer – tenor, Ripka János – cselló, Nikos Pogonatos – ütő, Elizaveta Trukhanova – orgona.

Vezényel: Dombó Dániel
2017. október. 12. 19:30-kor emlékülés és kiállításmegnyitó a Collegium Pázmáneum dísztermében.

Köszöntőt mond: Dipl.-Theol., Dipl.-Ing. Varga János, a Collegium Pázmáneum rektora; Gaal Gergely, országgyűlési képviselő, a Szent László-év Tanácsadó Testületének elnöke

Ünnepi beszédet mond: Dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának helyettes-államtitkára

A kiállítást méltatja és megnyitja: Csibi Krisztina, a Magyarság Háza igazgatója

Zárszó: Wurst Erzsébet, az Ausztriai Magyarok Gazdasági Érdekközössége – Kaláka Club elnöke

A rendezvény a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Pro Patria Egyesület, valamint a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával, a Kaláka-Club és a Collegium Pázmáneum szervezésében valósul meg.
A rendezvény után koccintásra várjuk kedves vendégeinket.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!