Szárnyak és gyökerek - kreatív írás műhely Corkban

Esemény dátuma: 
2019-09-23 19:00 - 21:00
Esemény helyszíne: 
The Gables Bar, 32 Douglas Street, Cork
Esemény leírása: 

A KREATÍV ÍRÁS MŰHELY célja a résztvevők otthon, előre megírt szövegeinek (verses vagy prózai) közös megbeszélése, elemzése. A csoport tagjai reflektálhatnak az írásokra, de mivel vékony pallón sétálunk, néhány szabályt tisztáznék.

Alapvető a BIZTONSÁGOS, EMPATIKUS tér, hogy senki se sérüljön. ÉPÍTŐ jellegű véleményeket és hozzászólásokat várunk, nem földbe döngölő kritikát. Az ÉRTÉKEKRE figyelünk, arra, ami a másik munkájában, szövegében egyedi, amire rezeg a lelkünk. Egymás, a hozott szöveg, az írással töltött idő TISZTELETE feltétele a közös időnek. Nem verseny, mert minden szöveg egyedi, összemérhetetlen. Mindenki magával küzd, a másik ember csak tükör lehet.

Számos szépirodalmi művel a hátam mögött személy szerint nem hiszek abban, hogy az írás tanítható. Nem foglak megtanítani írni, maga a feltételezés, elvárás képtelenség.

Viszont tudom, milyen a papír felett / monitor előtt órákon keresztül, napokon át hiába ülni. Tudom, milyen az a kínzó érzés, hogy valami feszít, de nem bír megszületni.
Tudom, milyen érzés abban a „flow”-ban lenni, amit írás, alkotás, teremtés közben megél az ember.
Tudom, milyen, amikor fáj. Napokig, hetekig, és nem mozdul semmi. Aztán egyszercsak átszakad.

Hiszek abban, hogy minél többen ebben az emelkedett, teremtő állapotban vagyunk, az mindenkinek ad. Mert amennyi időt az írással töltesz, azt mind magaddal töltöd. Mindegy, mi az okod, mi a célod vele. Előbb egy publikálás, aztán egy díj, egy könyv, idővel minden átértelmeződik, rájössz, ezen túl is van élet. Rémisztő pillanat. De egyre mélyebb, egyre tágasabb lesz önmagaddal lenni. Azt a magaddal töltött időt, a megszerzett tudást aztán továbbviszed a kapcsolataidba, a mindennapjaidba. És megérkezel a jelenbe. Egyben, teljességedben, tudva, ki vagy. Onnantól nincs, aki beszóljon, aki bántson, mert nem tudnak újat mondani sem a világról, sem rólad. Hisz a világ te magad vagy. Onnantól mosolyogsz, hogy igen, legyen. Ami jön, fogadod, ami megy, engeded. Áramlasz.

Csoportlétszám: maximum 6-10 fő.

Beugró: maximum 1500 karakter saját szöveg nyomtatásban, 3-5 nyomtatott példányban.

Várlak szeretettel:
Zsuzsa