Szabadságharcunk megünneplése Clevelandben

Esemény dátuma: 
2018-10-21 14:00 - 15:30
Esemény helyszíne: 
Szent Imre templom díszterme, Cleveland
Esemény leírása: 

2018. október 21-én, vasárnap délután 2 órakor Szabadságharcunk megünneplése címmel emlékeznek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről a clevelandi magyarok, a Szent Imre templom dísztermében.

Az Egyesült Magyar Egyletek szervezésében megvalósuló műsor az Amerikába kivándorolt magyarok visszaemlékezései alapján tiszteleg a magyar történelem gyászos, mégis dicsőséges eseményei előtt, valamint mindazok előtt, akik az emigrációban is őrizték 1956 emlékét, soha nem feledve el hazájukat és nemzeti identitásukat. Fellépnek a clevelandi cserkészek, és több filmösszeállítást is levetítenek, köztük Pigniczky Réka Memory Project-sorozatának egy epizódját. Beszédet mond Dr. Szilágyi Péter, Magyarország miniszterelnökségének nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa. A műsor után fogadással kedveskednek az egybegyűlteknek.

A műsor előtt, a 11 órás szentmise után, délután 1 órakor a miniszteri biztos, Magyarország Chicagói Főkonzulátusának diplomatái és a clevelandi magyar egyesületek vezetői megkoszorúzzák Mindszenty bíboros, hercegprímás belvárosi szobrát, a Lake Road és az East 11-es utca sarkán.