Március 15. Sydney

Esemény dátuma: 
2019-03-17 11:30 - 16:00
Esemény helyszíne: 
31 Glendening Road, Sydney, Délvidéki Magyarok Szövetségének Háza
Esemény leírása: 

“ A HAZA MINDEN ELŐTT “

 

 

Tisztelt Honfitárs,

 

1848. március 15-e az a nap, amelyre minden magyar büszke lehet, mert a márciusi ifjak példaértékű cselekedetet hajtottak végre, amikor szembeszálltak az elnyomó hatalommal és nem félve a megtorlástól, a legkeményebb fegyverrel, a tiszta szavak erejével indultak harcba

Egy nemzeti nap olyan, mint egy családi ünnep. S hogy tudunk-e méltó módon részt venni rajta, nemcsak attól függ, ki milyen kapcsolatban áll egymással, hanem hogy viszonyra, véleményre, hajdani sérelmekre való tekintet nélkül körül tudjuk-e ülni a nagy asztalt.

Mi az az erő, ami ezen a napon egybegyűjt bennünket? A választ Kölcsey Ferenc soraiban leljük meg. „A haza, minden előtt!” A hazaszeretet az, amely összehozz bennünket  magyarokat szerte a világban mindenütt, így itt Ausztráliában is. Ameddig a forradalom történetének hallatán öröm és büszkeség tölt el bennünket, amíg tudunk nyitott szívvel együtt emlékezni, addig nem kell félnünk!

Adja Isten, hogy azért szerethessük a jövőben még jobban ezt az ünnepet, mert az igaz ügyért vívott mai küzdelemben ott láthatjuk felelős ifjúságunk elszánt tagjait.

 

A New South Wales-i Magyar Szövetség megbízásából a Sydney-i Magyar Iskola rendezi, hívja a családokat és barátait március 17-én a Délvidéki Magyar Klubba. Részletek a csatolt meghívóban.