A magyar regény éve Franciaországban

Esemény dátuma: 
2018-02-14 12:46 - 2018-05-20 23:00
Esemény helyszíne: 
Franciaország
Esemény leírása: 

A Nemzetközi Könyvajándék Nap/ Journée internationale du don d’un livre/ International Bookgiving Day (február 14.) alkalmából a Kőrösi Csoma Sándor Program franciaországi ösztöndíjasai a Franciaországi Magyarok Szövetségével országos pályázatot hirdet, amelynek célja a magyar kultúra, és kiemelten pedig a magyar irodalom népszerűsítése.

A játékban való részvétel módja egy fénykép készítése és elektronikus közzététele. A fénykép lehetséges tematikái a következők:

- Fényképezkedj le egy magyar regény társaságában (lehet magyar nyelvű, vagy magyar szerző francia/angol/más, általatok beszélt nyelvű fordítása is): keressétek fel városotok, településetek jellegzetes helyeit, kiemelt magyar vonatkozású helyszíneit, vagy bármely jellegzetes franciaországi helyszínt (pl. kedvelt turisztikai célpontok: pl. párizsi diadalív, az Alpok...), az itt készült fotót pedig osszátok meg az eseménynél bejegyzésben vagy a saját Facebook-oldalatokon az alábbi hashtagek használatával: #amagyarregényéve
#franciaországimagyarok #hungary #hungarianliterature #magyarirodalom #litteraturehongroise #NemzetköziKönyvajándékNap
- hagyj egy könyvet olyan nyilvános helyiségben, amit sokan látogatnak (egyetem, váróterem, játszósarok, metró stb.), majd fotózd le a könyv borítóját egy jellegzetes helyen, és posztold a képet a kapcsolódó hashtagekkel!
- ajándékozz magyar regényt, könyvet (francia vagy angol fordításban) egy ismerősnek;
- ajándékozz jó állapotú könyvet a helyi könyvtárnak, kórháznak, napközi otthonnak, vagy olyan szervezetnek, amely a magyar kultúra iránt fogékony; az elajándékozott könyvhöz mellékelhetitek a csatolt könyvjelző nyomtatott változatát!

A pályázat határideje: 2018. május 20.

A legkedveltebb fotókat jutalmazzuk!

Legyünk nagylelkűek, és olvassunk örömmel!