Magyar Filmfesztivál Új-Zélandon

Esemény dátuma: 
2019-10-21 18:00 - 2019-10-25 20:00
Esemény helyszíne: 
Új-Zéland, Wellington
Esemény leírása: 

A Magyar Nagykövetség idén második alkalommal rendezi meg a Hungarian Film Festival-t, amely a legjobb és legfrissebb magyar filmeket mutatja be Új-Zélandon.
A kiválasztott öt alkotás jó lehetőséget kínál arra, hogy a mindennapokból kikapcsolódva élvezni lehessen a magyar kultúra egyediségét és feltöltekezni az abból áradó energiával.
A filmeket magyar nyelven, angol felirattal vetítik.

A tavalyi nagy sikerű kezdeményezés után idén másodszor megszervezett filmfesztivált Christchurchben (október 13-17 között) és Wellingtonban (október 21-25-ig) rendezik meg, mindkét városban öt este alatt levetített öt új filmmel, válogatva az elmúlt időszak sikeres magyar alkotásaiból.

A helyszínek kiválasztásánál fontos volt, hogy kulturált, felkapott moziban vetítsék, ahova mindenki szívesen betérne akár egy ismeretlen filmre is - bár Új-Zélandon a színes és legkülönfélébb nemzetiségű betelepülők miatt amúgy is nyitottabbak az emberek egymás kultúrájára. Így esett a választás Wellingtonban a - többek között Peter Jackson révén híressé vált - The Roxy Cinemára, Christchurchben pedig a Hollywood Cinemára. Az előadások kezdete 18.00 óra.

A vetített filmek: Brazilok, Rossz versek, Vándorszínészek, Trezor és az Egy nap.