Kalmus Felician crossover csellista koncertje Windsorban

Esemény dátuma: 
2019-11-01 19:00 - 20:00
Esemény helyszíne: 
Mindszenty Hall, 790 Hanna Street East, Windsor, Ont
Esemény leírása: 

Kalmus Felicián kanadai turné 2019-Windsor

Felicián koncert műsorában a legnagyobb klasszikusok mellett filmzenék, népdalok, és saját szerzeményei szólalnak meg. Játszon bármit, az magán hordozza egyedi, senkivel össze nem téveszthető stílusát, zenei sármja játszi könnyedséggel nyitja meg a hallgatók szívét a komolyzene irányába. Gyönyörű ívekben gondolkodik és kézenfogva vezeti végig hallgatóját egy nagyon színes hangszeres zenei világban. Otthonosan kombinálja a szimfonikus hangzást és az elektronikus zenei elemeket, de amikor egy dal úgy kívánja, saját csellójátékát többszörözi meg.

2018 nyarán „Great Great Grandma” címmel jelent meg első önálló albuma, melyen mindenki által ismert népdal motívumokból ihletet merítve készítette el saját bátor, és korszerű feldolgozásait. Az album mottója: „Ükanyám dalai az én világomban”.

A koncertsorozat a kanadai Extra Hungariam Alapítvány támogatásával és a Kanadai Magyarok Országos Szövetségének közreműködésével jön létre. A szervezők a bevétel egy részét a kárpátaljai magyarság támogatására fordítja.