Kalmus Felician crossover csellista koncertje Torontóban

Esemény dátuma: 
2019-11-02 19:00 - 20:30
Esemény helyszíne: 
Szent Erzsébet Plébánia 432 Sheppard Av East, Toronto ON
Esemény leírása: 

Kalmus Felicián kanadai turné 2019 Toronto

Felicián koncert műsorában a legnagyobb klasszikusok mellett filmzenék, népdalok, és saját szerzeményei szólalnak meg. Játszon bármit, az magán hordozza egyedi, senkivel össze nem téveszthető stílusát, zenei sármja játszi könnyedséggel nyitja meg a hallgatók szívét a komolyzene irányába. Gyönyörű ívekben gondolkodik és kézenfogva vezeti végig hallgatóját egy nagyon színes hangszeres zenei világban. Otthonosan kombinálja a szimfonikus hangzást és az elektronikus zenei elemeket, de amikor egy dal úgy kívánja, saját csellójátékát többszörözi meg.

2018 nyarán „Great Great Grandma” címmel jelent meg első önálló albuma, melyen mindenki által ismert népdal motívumokból ihletet merítve készítette el saját bátor, és korszerű feldolgozásait. Az album mottója: „Ükanyám dalai az én világomban”.

A koncerten közreműködik a Hamilton "Tücskök" kamarazenekar és Vaski Gábor (Tárogató).

A koncertsorozat a kanadai Extra Hungariam Alapítvány támogatásával és a Kanadai Magyarok Országos Szövetségének közreműködésével jön létre. A szervezők a bevétel egy részét a kárpátaljai magyarság támogatására fordítja.

Jegyek elővételben: extrahungariam.ca vagy telefonon: (1) 905 923 9599 és (1) 416 966 5156