Kalmus Felician crossover csellista koncertje Halifaxban

Esemény dátuma: 
2019-10-25 18:00 - 19:00
Esemény helyszíne: 
Waverley Royal Canadian Legion Branch 90, 2234 Rocky Lake dr, Waverley (Halifax)
Esemény leírása: 

Kalmus Felicián kanadai turnéja 2019-Halifax

Felicián koncert műsorában a legnagyobb klasszikusok mellett filmzenék, népdalok, és saját szerzeményei szólalnak meg. Játszon bármit, az magán hordozza egyedi, senkivel össze nem téveszthető stílusát, zenei sármja játszi könnyedséggel nyitja meg a hallgatók szívét a komolyzene irányába. Gyönyörű ívekben gondolkodik és kézenfogva vezeti végig hallgatóját egy nagyon színes hangszeres zenei világban. Otthonosan kombinálja a szimfonikus hangzást és az elektronikus zenei elemeket, de amikor egy dal úgy kívánja, saját csellójátékát többszörözi meg.

2018 nyarán „Great Great Grandma” címmel jelent meg első önálló albuma, melyen mindenki által ismert népdal motívumokból ihletet merítve készítette el saját bátor, és korszerű feldolgozásait. Az album mottója: „Ükanyám dalai az én világomban”.

A koncertsorozat a kanadai Extra Hungariam Alapítvány támogatásával és a Kanadai Magyarok Országos Szövetségének közreműködésével jön létre. A szervezők a bevétel egy részét a kárpátaljai magyarság támogatására fordítja.