ELSŐ DÉL-AMERIKAI ISKOLATÁBOR

Esemény dátuma: 
2019-07-06 08:00 - 2019-07-09 22:00
Esemény helyszíne: 
Anisacate - Córdoba - Argentína
Esemény leírása: 

Az első dél-amerikai iskolatáborba Argentína Buenos Aries, Córdoba, Chaco, Misiones, Jujuy, Mendoza, Bariloche településeiről, valamint Urugayból érkeznek 6 – 25 év közötti fiatalok, mintegy nyolcvanan. A tábor célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek a magyar nyelv alapjaival, képesek legyenek egyszerű mondatokat magyarul megfogalmazni.

A szervezők nem titkolt célja, hogy „felébresszék a magyarság iránti szeretetet”, a magyar „öntudatra ébredést”.

A napi programban a magyar órák mellett népzenével, néptánccal, szokásokkal és a magyar kultúra különböző elemeivel ismerkednek meg a fiatalok. Megismerhetik Magyarország történetének, földrajzának alapjait, valamint számos magyar híresség életéről kapnak információt. A nyolc csoportban tanulók egy-egy hungarikumról is meghallgatnak rövid előadásokat.

Ahogy az argentínai táborszervezők írták: „Fő cél: a magyar öntudatra nevelni őket. Ezért nagyon találó ez a jelszó: a tanítás nem egy üres vödör megtöltése, hanem a láng meggyújtása.”

Szervezők: Córdobai Magyar Kör és a Buenos Aires-i Zrínyi Ifjúsági Kör.

Támogatók: a Külföldi Magyar Cserkészszövetség, a Bethlen Gábor Alap és Magyarország Buenos Aires-i Nagykövetsége.

A táborban szinte az összes dél-amerikai Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjas szervezőként, oktatóként, segítőként vesz részt.