Bocskai Filmklub: Chuchotage és Egy nap

Esemény dátuma: 
2019-05-15 18:30 - 21:00
Esemény helyszíne: 
Magyar Business Klub, Cleveland
Esemény leírása: 

Május 15-én, szerdán tartják a clevelandi Bocskai Filmklub első évadának záró eseményét, amelyen két olyan filmet mutatnak be, amelyek szerepeltek a 43. Clevelandi Nemzetközi Filmfesztiválon is.

Este 6.30-tól Tóth Barnabás Chuchotage c. rövidfilmjét vetítik a BuSho Film Fesztivál engedélyével és a Chicagói Főkonzulátus támogatásával. A 16 perces rövidfilm két magyar szinkrontolmácsról szól.

7 órától Szilágyi Zsófia Egy nap című elsőfilmes alkotását láthatják az érdeklődők, amely Cannes-ban elnyerte a nemzetközi kritikusok FIPRESCI-díját, Európai Filmdíjra jelölték, díjazták Luxemburgban, Kairóban, Szarajevóban, Kassán. Clevelandben megkapta a közép-kelet európai szekció fődíját, filmes portálok szavazásán az év filmje volt 2018-ban, elnyerte a magyar filmkritikusok díját, és április végén a Magyar Filmdíj jelöléseiből hármat zsebelt be a legjobb elsőfilmes rendező, a legjobb női főszereplő és a legjobb forgatókönyv kategóriákban.

Az Egy nap egy háromgyerekes budapesti család mindennapjaiba enged bepillantást, tükröt tartva a valóságnak. Elgondolkodtató kamaradráma a dolgok fontosságáról, a kapcsolatok erejéről, az idő múlásáról és az érzelmi játszmákról.

A filmeket angol felirattal vetítik, a program ingyenes. Az est végén a Bocskai Rádió KCSP-ösztöndíjasa, Miklós Melánia búcsúzik a Filmklub nézőitől.